Reseinformation

Pass och Visa

Ditt pass bör vara giltigt mer än 6 månader efter hemresedatum. Det bör också finnas två tomma sidor i passet för stämpling. Passet bör vara i gott skick.

Visum ansöks vid ankomst och kostar $50, eller från Tanzania's ambassad i Sverige — men det är lite dyrare.

RESEFÖRSÄKRING

Som resenär ansvarar du själv för att du har tillräcklig reseförsäkring för din resa. Notera att reseförsäkringar som ingår hos kortutgivare (Mastercard, VISA) inte alltid heller gäller fullt ut i Afrika så dubbelkolla gärna detta. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag, ibland kan hemförsäkringen innehålla en fullgod reseförsäkring.

Medicin och Hälsovård

Vi rekommenderar vaccinering mot Hepatit A, Hepatit B, Kolera, Tyfoid och Gula Febern. Konsultera med din läkare. Intyg på vaccin mot Gula Febern kan efterfrågas vid inflyg från drabbade områden.

Delar av din resa är ute i vildmarken. Det betyder att det kan vara svårt att lösa specialbehov vid sjukdom eller specialkost effektivt. Därför är det viktigt att ni informerar oss om specialbehov i samband med bokningen så vi kan förbereda oss och hjälpa er.

Alla resenärer är ansvariga för att ta med de mediciner de behöver då det inte finns garantier att specialmedicin finns tillgängligt. Även alldaglig medicin som såsom huvudvärkstabletter, ORS, handdissinfektion, plåster, vätskeersättning etc kan vara bra att ha med själv. All travelers are responsible for taking the medicine their'r prescribed.

Lokala sjukhus och medicin håller relativt låg standard jämfört med Skandinavien.

VALUTA

Den lokala valutan i Tanzania är Tanzanian Shilling (TZS). Det är ofta mer fördelaktigt att betala i lokal valuta än med US Dollar som också accepteras brett. Du kan göra uttag på flygplatsen och det finns fullgoda ATM-maskiner i både Arusha och Zanzibar men vi rekommenderar att ta med US Dollar i kontanter bland annat för betalning av Visum. Kort accepteras på modernare platser såsom Another Sunshine's boendepartners och andra hotel.

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Den är frivillig men förväntas om du får god service eller väl utfärdat jobb. Det uppskattas högt. På de flesta hotel / lodges / läger så kan du hitta en dricks-box när du lämnar boendet.

Food and drink during safari

Våra program inkluderar alltid frukost vid alla boenden (inklusive under Safarin). En fullgod lunch eller middag i Tanzania/Zanzibar ligger på mellan 50-150kr.

Kläder

När du är på vår Safari är det bra att ha bekväma kläder. Trots värmen är det vanligt med till exempel tunnare långbyxor och långärmad topp. Undvik gärna extrema färger och sikta på kläder med neutrala färger.

Det kan bli kyligt på morgon och kväll under Safarin medans dagarna är ofta rätt varma och det är helt ok att bära shorts och kortärmat.

I Zanzibar's inne-gator bör man bära kläder som skyddar axlar och knän. Men på stranden är bikini helt ok. Kom ihåg att du besöker ett land med annan kultur, undvik överlag provokativa kläder. Prata med din guide om du är osäker.

KLIMAT

Tanzania har en tropiskt och vackert klimat, längst kusten och höglandet är det ofta lite kyligare på kvällarna.

Maj - Juli: Kallas ofta  "the great rain season", under dessa månader kan det regna kraftigt flera dagar i sträck.

Juli-September: I just Tanzania är detta  de torraste månaderna på året. Med mycket värme och hetta, drick mycket vatten.

November: November kallas "the little rain season", kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under denna månad är det mindre turister, men Safaris är gröna och full av liv.

December to Mars: Dessa är de varmaste månaderna i Tanzania men en behaglig tid att besöka landet. Ofta lite mer högsäsong där fler väljer att besöka Tanzania.

Elektronik

El är en bristvara i Arusha, Tanzania. Tänk att du trots allt är nära vildmarken och omgiven av naturreservat. Även om de flesta har god tillgång till det är det vanligt med strömavbrott som del av sparprogram. Våra boenden har självklart ström och backup-generatorer men kan ha stunder där strömmen är sparsam.

I vildmarken på Safari's så har boenden generatorer som tillför ström. Dessa används dock enbart några timmar om dagen vilket menar att det är begränsat med tid för att ladda batterier.

Har du några specialbehov för el var god informera oss så gör vi vårt yttersta för att tillgodose behoven.

Mobil och internet

De mobila nätverken utvecklas snabbt och bra i Tanzania. Det finns väl etablerat nätverk. Dock är det dyrt med samtal utomlands.

Internet finns på en del platser men är oftast väldigt långsamt i förhållande till Skandinavien. Det finns portabla dosor med internet man kan köpa om man vill använda datatrafiken på sin telefon/dator. Dock kan täckning vara begränsat under Safari och resor till naturreservaten.


PRIS FRÅN

14.900 SEK

PER PERSON


PRISET INKLUDERAR

 • TANZANIA
 • Upphämtning vid Flygplatsen
 • 6 dagars boende i Arusha
 • Frukost alla dagar
 • Besök till lokala familjer på kvällsmat
 • Vandring till Arusha vattenfall
 • Safari till Tarangire National Park
 • Dagsresa till Masailand
 • Sightseeing vid Kilimanjaro
   
 • ZANZIBAR
 • Uppgradera: fr. 4900 kr
 • Flyg till ön Zanzibar
 • 3-7 dagars boende i Zanzibar
 • Frukost alla dagar
 • Transfer till Zanzibar Airport vid hemresa