Ditt Reseprogram

I våra paket ingår allt från vandringar, safari, transporter och transfer till Zanzibar. Allt du behöver boka är en flygbiljett till Kilimanjaro Flygplats och hemresan från Zanzibar Flygplats. Sen tar vi hand om resten från det att vi plockar upp er från flygplatsen. Självklart är alla aktiviteter frivilliga och önskar du lediga dagar för egna skräddarsydda äventyr så står vi så klart till tjänst!


DAG 1, Måndag

Ankomst

Du bokar ditt flyg till Kilimanjaro flygplats och skickar oss tiden du landar. Vi hämtar dig oavsett när på dygnet du anländer. Vi kör dig direkt till vårt boende där du kan koppla av efter flygresan.


DAG 2, Tisdag

Bergsvandring till Mt. Meru Vattenfall

Låt oss lära känna varandra

Dagen börjar med gemensam frukost och information. Därefter blir ert första äventyr att besöka Mt. Meru’s lilla charmiga vattenfall. Vi lär känna varandra medans vi vandrar vid slätterna av berget Meru. Ner för djupa dalar och livfull grönmark tills vi når vattenfallet. En halv-dags vandring i en lugn och harmonisk plats med vackra utsikter. Vi tar med lunchlåda som vi njuter av när vi når vattenfallet. Vi kommer tillbaka till ert boende tidigt på kvällen för en gemensam middag som grädde på moset av en härlig start på resan.


DAG 3, Onsdag

Besök till Masailand

en dag med MasaiFOLKET

Detta äventyr tar dig djupt in till Masai-folkets landskap. Masai är ett nomadfolk som lever i naturskyddade områden enligt urgamla traditioner. Vi besöker Moduli som är en by vid utkanten av Arusha. Du kommer spendera dagen tillsammans med en Masai-familj och lära känna deras kultur och sätt att leva. De har ett gott rykte om att vara starka atleter och krigare vilket också tros vara varför de klarade sig från slavhandel under koloniseringen. De lever i ett med naturen, inte emot det. Deras kunskaper om överlevnad i torrmarker anses värdefull i diskussionerna om den globala uppvärmningen.


DAg 4, TORSDAG

Fri Aktivitet

Avkoppling, yoga eller valfria utflykter

En fridag med avkoppling. Vi hjälper dig hitta aktiviteter alternativt kan man koppla av och återhämta sig vid polen. Många gäster väljer att gå ut tillsammans, äta och utforska Tanzanias uteliv på kvällen, förbered dig i så fall på dig att dansa!


DAG 5, FREDAG

Safari i Arusha Nationalpark

Närmare naturen och djuren

En safari-introduktion till Arusha Nationalpark som blivit en favorit bland besökare till Tanzania. Nära till boendet och en utsökt natur och djurliv ger dig en skön mjukstart på safarihelgen. Unikt för denna safari är möjligheten att lämna skippa safari-jeepen och under ett par timma ströva runt bland djuren! Parken är rik på djurliv, dock inga lejon, så ni kan känna er ”trygga”.


DAG 6, Lördag

Safari i Tarangire Nationalpark

Lejon, noshörningar, elefanter, giraffer … listan är lång 

Vi lämnar Arusha efter frukost till Tarangire Nationalpark. 2 timmars lättare körning på goda vägar tar oss till parkentrén. Med lite tur får du se ”The Big Five” - en term som myntades av nomadjägare som de fem farligaste djuren att jaga — Lejon, Leopard, Noshörning, Elefant och Buffalo. Ha kameran i högsta hugg!


DAG 7, SöndaG

Zanzibar

Magisk avkoppling och återhämtning

Dagens flyg går till den magiska paradisön Zanzibar. Flyget går tidigt och tar cirka 1 timma så ni kan börja avnjuta ön redan samma dag! Här kan du spendera resans sista dagar med avkoppling vid stranden eller vandringar i den magiskt vackra ”Stone Town”. För den rastlöse finns aktiviteter av alla intressen.


DAG 10, Onsdag

Hemresa

Vi kör dig till flygplatsen i Zanzibar och lämnar dig förhoppnings med många minnesvärda upplevelser inför hemresan. Kanhända att vi fäller en tår … men vi hoppas att du reser med oss igen!PRIS FRÅN

14.900 SEK

per person


PRISET INKLUDERAR

 • TANZANIA
 • Upphämtning vid Flygplatsen
 • 6 dagars boende i Arusha
 • Frukost alla dagar
 • Besök till lokala familjer på kvällsmat
 • Vandring till Arusha vattenfall
 • Safari till Tarangire National Park
 • Dagsresa till Masailand
 • Sightseeing vid Kilimanjaro
   
 • ZANZIBAR
 • Flyg till ön Zanzibar
 • 3 dagars boende i Zanzibar
 • Frukost alla dagar
 • Transfer till Zanzibar Airport vid hemresa