Ditt Reseprogram

I våra paket ingår allt från vandringar, safari, transporter och transfer till Zanzibar. Allt du behöver boka är en flygbiljett till Kilimanjaro Flygplats och hemresan från Zanzibar Flygplats. Sen tar vi hand om resten från det att vi plockar upp er från flygplatsen. Självklart är alla aktiviteter frivilliga och önskar du lediga dagar för egna skräddarsydda äventyr så står vi så klart till tjänst!


DAG 1, Måndag

Ankomst

Du bokar ditt flyg till Kilimanjaro flygplats och skickar oss tiden du landar. Vi hämtar dig oavsett när på dygnet du anländer. Vi kör dig direkt till vårt boende där du kan koppla av efter flygresan.


DAG 2, Tisdag

Bergsvandring till Mt. Meru Vattenfall

Låt oss lära känna varandra

Dagen börjar med gemensam frukost och information. Därefter blir ert första äventyr att besöka Mt. Meru’s lilla charmiga vattenfall. Vi lär känna varandra medans vi vandrar vid slätterna av berget Meru. Ner för djupa dalar och livfull grönmark tills vi når vattenfallet. En halv-dags vandring i en lugn och harmonisk plats med vackra utsikter. Vi tar med lunchlåda som vi njuter av när vi når vattenfallet. Vi kommer tillbaka till ert boende tidigt på kvällen för en gemensam middag som grädde på moset av en härlig start på resan.


DAG 3, Onsdag

Besök till Masailand

en dag med MasaiFOLKET

Detta äventyr tar dig djupt in till Masai-folkets landskap. Masai är ett nomadfolk som lever i naturskyddade områden enligt urgamla traditioner. Vi besöker Moduli som är en by vid utkanten av Arusha. Du kommer spendera dagen tillsammans med en Masai-familj och lära känna deras kultur och sätt att leva. De har ett gott rykte om att vara starka atleter och krigare vilket också tros vara varför de klarade sig från slavhandel under koloniseringen. De lever i ett med naturen, inte emot det. Deras kunskaper om överlevnad i torrmarker anses värdefull i diskussionerna om den globala uppvärmningen.


DAg 4, TORSDAG

Fri Aktivitet

Avkoppling, yoga eller valfria utflykter

En fridag med avkoppling. Vi hjälper dig hitta aktiviteter alternativt kan man koppla av och återhämta sig vid polen. Många gäster väljer att gå ut tillsammans, äta och utforska Tanzanias uteliv på kvällen, förbered dig i så fall på dig att dansa!

Dagsutflykter

Badutflykt till Maji Moto

Maji Moto är en gömd oas ca 2 timmars bilfärd från vårt boende. En magisk grön oas att swinga sig i från en linjan till med kristallklart vatten. En hel eller halvdag, beroende på hur mycket ni vill bada.

Kilimanjaro Base Camp

För er som går i drömmen att bestiga Kilimanjaro någon gång kan vi rekommendera denna utflykt. En dagsvandring upp till baslägret på Kilimanjaro. Vandringen är lätt, men det går uppför. Vår guide berättar om hur äventyret att bestiga hela berget går tillväga för den nyfikne.


DAG 5, FREDAG

Safari i Arusha Nationalpark

Närmare naturen och djuren

En safari-introduktion till Arusha Nationalpark som blivit en favorit bland besökare till Tanzania. Nära till boendet och en utsökt natur och djurliv ger dig en skön mjukstart på safarihelgen. Unikt för denna safari är möjligheten att lämna skippa safari-jeepen och under ett par timma ströva runt bland djuren! Parken är rik på djurliv, dock inga lejon, så ni kan känna er ”trygga”.

Uppgradering

Safari i Ngorongoro Kratern

Detta är troligen världens mest kända Safari! Anses av många som världens 8 underverk. En krater där man har chans att se alla dom stora djuren på nära håll. Ngorongoro är stort och kräver lite mer tid och planering, därav kan du välja fritt om du vill uppgradera till denna upplevelse, något vi varmt rekommenderar! Enligt sägnerna är det Ngorongoro kratern som beskrivs när man pratar om edens lustgård!


DAG 6, Lördag

Safari i Tarangire Nationalpark

Lejon, noshörningar, elefanter, giraffer … listan är lång 

Vi lämnar Arusha efter frukost till Tarangire Nationalpark. 2 timmars lättare körning på goda vägar tar oss till parkentrén. Med lite tur får du se ”The Big Five” - en term som myntades av nomadjägare som de fem farligaste djuren att jaga — Lejon, Leopard, Noshörning, Elefant och Buffalo. Ha kameran i högsta hugg!


DAG 7, SöndaG

Hemresa eller Zanzibar

Magisk avkoppling och återhämtning

Om du väljer att uppgradera till Zanzibar så går söndagens flyg till den magiska paradisön tidigt under dagen och tar cirka 1 timma. Ni kan börja avnjuta ön redan samma dag! Här kan du spendera resans sista dagar med avkoppling vid stranden eller vandringar i den magiskt vackra ”Stone Town”. För den rastlöse finns aktiviteter av alla intressen.PRIS FRÅN

14.900 SEK

per person


PRISET INKLUDERAR

 • TANZANIA
 • Upphämtning vid Flygplatsen
 • 6 dagars boende i Arusha
 • Frukost alla dagar
 • Besök till lokala familjer på kvällsmat
 • Vandring till Arusha vattenfall
 • Safari till Tarangire National Park
 • Dagsresa till Masailand
 • Sightseeing vid Kilimanjaro
   
 • ZANZIBAR
 • Uppgradera: fr. 4900 kr
 • Flyg till ön Zanzibar
 • 3-7 dagars boende i Zanzibar
 • Frukost alla dagar
 • Transfer till Zanzibar Airport vid hemresa